Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΒΟΥΛΗ

Ραλλία Χρηστίδου: Όσο κωφεύετε στα προβλήματα της κοινωνίας, το αίτημα για πολιτική αλλαγή θα γίνεται πλειοψηφικό

Σημεία παρέμβασης της Αναπληρώτριας Συντονίστριας ΕΠΕΚΕ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ και βουλεύτριας Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών

2/4/2024

Η Ραλλία Χρηστίδου, βουλεύτρια Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατά την ομιλία της στην Ολομέλεια για τη συζήτηση επί της «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2022/2523 του Συμβουλίου, της 14ης Δεκεμβρίου 2022, σχετικά με την εξασφάλιση παγκόσμιου ελάχιστου επιπέδου φορολογίας των ομίλων πολυεθνικών επιχειρήσεων και των εγχώριων ομίλων μεγάλης κλίμακας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Pillar II) και άλλες τελωνειακές και φορολογικές διατάξεις», μεταξύ άλλων, τόνισε ότι:

– Πόσες ακόμα νέες γυναίκες πρέπει να δολοφονηθούν για να αναγνωριστεί ο όρος γυναικοκτονία; Η αντιμετώπιση του τύπου “συμβαίνουν αυτά”, όπως διατυπώθηκε από τον υπουργό δικαιοσύνης, δείχνει ότι δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε πολλά για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

– Δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε μία εβδομάδα από το πέρας της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας. Καμία απάντηση για την κυβερνητική μονταζιέρα, καμία απάντηση για τη μεταφορά 300 κυβικών χώματος από τον τόπο του εγκλήματος, καμία απάντηση για το μπάζωμα και την απόκρυψη στοιχείων.

– Καταθέτουμε λοιπόν, συγκεκριμένο και ισχυρό κατηγορητήριο εναντίον του κ. Καραμανλή. Δεσμεύεται η κυβέρνηση να υπερψηφίσει ώστε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση και να οδηγηθεί ο κ. Καραμανλής στην δικαιοσύνη; Το ερώτημα είναι ένα. Αλήθεια ή συγκάλυψη;

– Ένας τίτλος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει όλη τη νομοθετική προσπάθεια με την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής Οδηγίας για δίκαιη φορολόγηση των πολυεθνικών. Πολύ λίγο, πολύ αργά! Υπολογίζεται πως τα επιπλέον φορολογικά έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα ανέρχονται σε 80 εκατ. ευρώ σύμφωνα με το Υπουργείο.

– Και όλα αυτά την ώρα που η πρόσφατη ψηφισθείσα φορολεηλασία των ελευθέρων επαγγελματιών με το αντισυνταγματικό τεκμαρτό εισόδημα θα αποφέρει επιπλέον φορολογικά έσοδα τουλάχιστον 552 εκατομμυρίων ευρώ μόνο το 2024!

– Η πιο κραυγαλέα ασυνέπεια της κυβέρνησης, είναι να μας κατηγορεί για μη κοστολογημένα μέτρα όταν εισηγείται τροπολογία για την golden visa όπου από την από την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, δεν υπάρχει σχετική κοστολόγηση, ούτε κατά εκτίμηση ποσό.

– Για περιοχές κάτω από 3.100 κατοίκους η golden visa κατεβαίνει στις 400.000 ευρώ. Συνεπώς η κυβέρνηση κατευθύνει την οικοδομική δραστηριότητα σε περιοχές που χαρακτηρίζονται για την μικρή κλίμακα τους, όπως των νησιών των Κυκλάδων.

– Οι προτάσεις μας για την οικονομική και φορολογική πολιτική της χώρας είναι τεκμηριωμένες και πλήρως κοστολογημένες, αποτελούν το εφαλτήριο μιας προοδευτικής αντεπίθεσης και συνιστούν τον κορμό μια σύγχρονης προοδευτικής διακυβέρνησης.

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων