Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Σημεία παρέμβασης της Ραλλίας Χρηστίδου, αναπληρώτριας συντονίστριας ΕΠΕΚΕ ​του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο ΑTTICA TV

Παρατίθενται σημεία από τη σημερινή τηλεοπτική παρέμβαση της Ραλλίας Χρηστίδου, που έγινε στο ATTICA TV στην εκπομπή «Χωρίς Μακιγιάζ» με τη Βούλα Κεχαγιά και τον Γιώργο Χουδαλάκη:

1/3/2024

Με αφορμή την παρουσία της Ευδοκίας Τσάγκλη, επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, θα μπορούσε να γίνει μια συζήτηση για το πως οι άνθρωποι που είναι θύματα της καθημερινότητας, των πολιτικών που εφαρμόζονται και των επιλογών του συστήματος, εάν υπηρετήσουν έναν δικό τους ιερό σκοπό και ενωθούν σε μια συλλογικότητα, θα μπορέσουν να γίνουν νικητές.

Σχετικά με το αν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα μπορέσει να βρει «περπατησιά», μετά τις εξελίξεις του Συνεδρίου, αφενός είναι υποχρέωση και καθήκον να βρεθεί κοινός βηματισμός και αφετέρου πρέπει να σταθούν όλοι και όλες στο ύψος των περιστάσεων γιατί το ζητά η κοινωνία.

Αυτό που προκύπτει από τις συζητήσεις με τους πολίτες, είναι ότι για να κερδίσει ο χώρος θα πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη, ως απόρροια της απόλυτης και αληθινής προσήλωσης στο σκοπό για τον οποίο παλεύεις. Σε περίπτωση που κάποιος δεν είναι βέβαιος για αυτό που κάνει ή αληθινός, ο κόσμος το αντιλαμβάνεται.

Για το αν όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι προσηλωμένοι στον ίδιο σκοπό, η αλήθεια είναι πως θα χρειαστεί μια προσπάθεια και οδηγός σε αυτήν την κατεύθυνση είναι ο Πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης που επιδιώκει να υλοποιήσει αυτό που είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας, δηλαδή τη δημιουργία μιας νέας σχέσης της πολιτικής με τους πολίτες.

Σκοπός αυτού του νέου εγχειρήματος είναι να νιώσουν πραγματικά όλοι ελεύθεροι και η συμπόρευση τους με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι αποτέλεσμα των δικών τους επιλογών, σε αντίθεση με την παλαιοκομματική νοοτροπία που τους ήθελε «στρατευμένους» και «μαντρωμένους».

Για τον τρόπο που θα μπορούσαν να γεφυρωθούν οι αντιθέσεις, εάν γίνει κατανοητό πως οι σχέσεις δεν είναι ανταγωνιστικές και πως μπορούν να προκύψουν συνθέσεις από τα θετικά στοιχεία της κάθε ιδέας και άποψης, τότε τα πράγματα απλοποιούνται. Ποιος δεν επιθυμεί να έχει καθαρούς, έντιμους, χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις ανθρώπους, προκειμένου να δώσει τις μάχες σ’ έναν κοινό αγώνα;

Ασφαλώς και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί να ξαναγίνει κυβερνητικό κόμμα, υπάρχει όραμα και στόχος. Χρειάζεται δουλειά, σοβαρότητα και καλή διάθεση.

Το μήνυμα το ευρωεκλογών είναι να κατανοήσει ο κόσμος πως δεν είναι μια χαλαρή ψήφος, καθώς οι αποφάσεις που παίρνονται στην ΕΕ καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις νομοθετικές πρωτοβουλίες των κυβερνήσεων που την συναποτελούν, επηρεάζοντας κατ’ επέκταση την καθημερινότητά των πολιτών.

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/155755/Shmeia-parembashs-ths-Rallias-CHrhstidoy-anaplhrwtrias-syntonistrias-EPEKE-%E2%80%8Btoy-SYRIZA-PS-sto-ATTICA-TV.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων