Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Στέφανος Κασσελάκης: «Ανθρωπιά», αυτή είναι η πολιτική μου σκέψη – Ό,τι κάνω, σκέφτομαι: «Το κάνουμε με ανθρωπιά;»

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» και τον Σταύρο Θεοδωράκη

6/10/2023

Για όσους νομίζουν ότι έχουν βρει ένα «αμερικανάκι» σε μένα, σύντομα θα καταλάβουν ότι έχουν βρει έναν Κρητίκαρο.
Μία από τις συμβουλές που μου έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας: «Από κάθε έναν να παίρνεις κάτι θετικό». Και νομίζω είναι πολύ σοφό αυτό.
Ποτέ δεν θα με ακούσεις να λέω ότι γνωρίζω τα πάντα. Είναι αλαζονικό να είσαι πολιτικός και να λες «ξέρω τα πάντα». Διότι στα χέρια σου έχεις τη ζωή του πολίτη και αν λοιπόν νομίζεις ότι ξέρεις τα πάντα και είσαι λάθος, χαλάς το μέλλον του πολίτη. Αυτό που πρέπει να κάνεις ως πολιτικός και ειδικά σαν κυβέρνηση είναι να κάνεις λιγότερα λάθη.
Η υγιής επιχειρηματικότητα και η προκοπή είναι αριστεροί όροι. Δεν πρόκειται να τους δώσουμε στη Δεξιά. Η αντίδραση «Α! Είσαι επιχειρηματίας και πρέπει να είσαι δεξιός» είναι μια προκατάληψη. Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξαν ξεκάθαρα ότι είναι προκατάληψη.
Η Παιδεία είναι δημόσιο αγαθό, το ρεύμα είναι δημόσιο αγαθό. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό. Έχει αποδειχθεί σε διάφορες χώρες, και στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Ηνωμένο Βασίλειο, ότι τα δημόσια αγαθά, όταν διοικούνται με όρους κερδοσκοπικούς, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην κοινωνία.
Δεν είναι προσωπικό του γονέα. Είναι προσωπικό του παιδιού. Άρα να σεβόμαστε τη βούληση του παιδιού για το πώς θέλει να εκδηλωθεί, να είναι ο εαυτός του. Και η δεύτερη συμβουλή που θα είχα, είναι: Μην περιμένετε αναγκαστικά να το πει το παιδί σε εσάς. Μην περιμένεις να το ακούσεις από τον γιο σου, την κόρη σου. Διαβάστε τα μηνύματα και δώστε μια ζεστασιά.
Υπάρχει μια μεγάλη πλειοψηφία στην Ελλάδα που θέλει να ξεφύγει από το «Συριζαίος» και το «Νεοδημοκράτης» στο Νοσοκομείο, στο Πανεπιστήμιο, στη Δικαιοσύνη, στο Δημόσιο. Ακριβώς αυτό πρέπει να αλλάξουμε.

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/150505/St.-Kasselakhs:-Anthrwpia-ayth-einai-h-politikh-moy-skepsh—Oti-kanw-skeftomai:-To-kanoyme-me-anthrwpia.html

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων