Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Στέφανος Κασσελάκης: Δεν θα σας εγκαταλείψουμε ποτέ – Είστε οι ήρωες της σύγχρονης Ελλάδας που έχουμε ανάγκη

Παρέμβαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην εκδήλωση για το έγκλημα των Τεμπών στο Ευρωκοινοβούλιο

14/2/2024

«Δεν υπάρχουν αρκετές λέξεις για να εκφράσουν το πόσο σας θαυμάζω. Είστε οι ήρωές μας για τη σύγχρονη Ελλάδα που έχουμε όλοι ανάγκη», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης προς τη Μαρία Καρυστιανού και τον Παύλο Ασλανίδη οι οποίοι είναι συγγενείς θυμάτων της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Ο ίδιος κατά την έναρξη της παρέμβασής του στην εκδήλωση για το έγκλημα των Τεμπών στο Ευρωκοινοβούλιο, την οποία διοργάνωσαν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Αρβανίτης και συγγενείς των θυμάτων ευχαρίστησε τους ίδιους και δεσμεύτηκε για άλλη μία φορά ότι «δεν θα σας εγκαταλείψουμε ποτέ».

Στη συνέχεια, μιλώντας στα αγγλικά ώστε να ακούσουν όλοι εκτός Ελλάδας τι έχει συμβεί τόνισε η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να γνωρίζει ότι στο έγκλημα των Τεμπών η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει την ευθύνη για αλλοίωση στοιχείων στο σημείο της σύγκρουσης των μοιραίων αμαξοστοιχιών.

Ο ίδιος περιγράφοντας εν συντομία όσα έχουν συμβεί κατά τη διερεύνηση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος σημείωσε ότι οι οικογένειες αναγκάστηκαν να πιέσουν, κόντρα σε όλους, ώστε να αποκαλυφθούν στοιχεία από το σημείο της σύγκρουσης των τρένων ενώ όταν πήγαν στο ανώτατο δικαστήριο, ο Άρειος Πάγος τους παρακίνησε ζήσουν τη ζωή τους εν ειρήνη και τους κάλεσε να απευθυνθούν στην εκκλησία.

Παράλληλα, ο Στ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στην ασυλία που απολαμβάνει ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, αναφορικά με το έγκλημα των Τεμπών και πρόσθεσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης του επέτρεψε να είναι και πάλι υποψήφιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι ο κ. Καραμανλής ως αρμόδιος υπουργός είχε λάβει πολλαπλές προειδοποιήσεις αναφορικά με το ενδεχόμενο σιδηροδρομικού δυστυχήματος υπογραμμίζοντας ότι «μετά από όλα αυτά δεν μπορεί να λέει ότι είναι αθώος».

Ο Στ. Κασσελάκης επισημαίνοντας ότι τα σοβαρά προβλήματα κράτους – δικαίου στην Ελλάδα που εντοπίστηκαν και στο ψήφισμα που ενέκρινε πρόσφατα το Ευρωκοινοβούλιο καλύπτονται από ένα σύστημα προπαγάνδας το οποίο έχει απλωμένα τα δίχτυα του στον τομέα της Ενέργειας και των ΜΜΕ.

Ως ενδεικτικό παράδειγμα της κατάστασης του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, ο Στ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στο πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου όπου σχεδόν 700 πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους και ελληνικό λιμενικό τους παρακολουθούσε για ώρες. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις κάμερες του πλοίου του λιμενικού που όλως τυχάιωνς δεν λειτουργούσαν και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει καμία εσωτερική έρευνα στο λιμενικό.

«Είναι ακατανόητο το γεγονός ότι οι πολίτες στην Ελλάδα δεν είναι ίσοι απέναντι στον νόμο» πρόσθεσε με αφορμή την ασυλία του Κ. Καραμανλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και επανέλαβε τα περί κατάργηση των ασυλιών στην Ελλάδα που είπε το πρωί. «Είναι ζήτημα δικαιοσύνης ώστε να είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στον νόμο και στο Σύνταγμα» υπογράμμισε ο ίδιος.

Εκτός της παρέμβαση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έμεινε ούτε το σκάνδαλο των υποκλοπών και η εμπλοκή σε αυτό του ανιψιού του πρωθυπουργού. Αναφερόμενος στον Κ. Μητσοτάκη, ο Στ. Κασσελάκης υπενθύμισε δε την κωλυσιεργία που καταγράφεται στη διαλεύκανσή του σκανδάλου των παρακολουθήσεων και στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επικαλείται αδυναμία παρέμβασης στο έργο της δικαιοσύνης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ελέγχει τα media στη χώρα «επειδή μπορεί».

«Στην Ελλάδα κανείς δεν τιμωρείται εάν ξέρει κάποιον. Και αυτό είναι απαράδεκτο» τόνισε ο ίδιος καταληκτικά, πρόσθεσε ότι «αξίζουμε καλύτερα».

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/155182/St.-Kasselakhs:-Den-tha-sas-egkataleipsoyme-pote—Eiste-oi-hrwes-ths-sygchronhs-Elladas-poy-echoyme-anagkh.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων