Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Στέφανος Κασσελάκης: Είμαστε η μοναδική προοδευτική δημοκρατική παράταξη στη χώρα – Δεν θα παρεκκλίνουμε ποτέ

Yπάρχει μία προοδευτική δημοκρατική παράταξη στη χώρα και αυτή είναι οι ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Είναι ξεκάθαρο» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του «The Upfront Initiative».

Τρίτο συνέδριο της πρωτοβουλίας "The Upfront Initiative" που υποστηρίζει και προωθεί την ισότητα, τη συμπερίληψη, την ποικιλομορφία και την ορατότητα στον εργασιακό χώρο, στο Ωδείο Αθηνών, Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, ο σεναριογράφος, Σσκηνοθέτης, ηθοποιός Γιώργος Καπουτζίδης, η παρουσιάστρια Ναταλία Γερμανού, ο ηθοποιός, παρουσιαστής, επιχειρηματίας Φώτης Σεργουλόπουλος, η καλλιτέχνιδα Ελένη Φουρέιρα και δημοσιογράφος Ράνια Τζίμα. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

14/3/2024

Όπως σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ποτέ δεν πρόκειται να παρεκκλίνουμε από αυτό που είμαστε. Όλος ο κόσμος της κεντροαριστεράς μπορεί να μπει στο κόμμα μας και να συνεισφέρει».

Ο Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε την παρέμβαση της Ευρωπαίας εισαγγελέως σχετικά με το έγκλημα στα Τέμπη, τονίζοντας ότι η στάση της κυβέρνησης αποτελεί ντροπή για το κράτος μας. «Είναι πολύ λυπηρό ότι η Ευρωπαία εισαγγελέας λέει ότι την μπλοκάρουν από το να διερευνήσει το έγκλημα των Τεμπών. Κάποια στιγμή στη χώρα μας πρέπει αυτή η ατιμωρησία πρέπει να τελειώνει. Η θεωρία του πρωθυπουργού ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οργάνωσε 330 ευρωβουλευτές να ψηφίσουν εναντίον της Ελλάδας για το κράτος δικαίου, αποδεικνύεται ότι είναι μία παραπλάνηση. Είναι ντροπή για το κράτος μας, ανήθικο για τις οικογένειες που έχουν χάσει τους συγγενείς τους. Τους έχουμε στο μυαλό μας».
Ερωτηθείς για την ισότητα στον γάμο, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι είναι πάρα πολύ υπερήφανος που η αξιωματική αντιπολίτευση με τη στάση της μπόρεσε να περάσει αυτό το νομοσχέδιο. «Ουδέποτε παρεκκλίναμε από αυτό» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την αποχή του Παύλου Πολάκη από τη ψηφοφορία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είπε: «Ο Παύλος θα ανεβεί μαζί μου και στα 400 μέτρα υψόμετρο. Ασχοληθείτε με τα άλλα κόμματα που έχουν το ένα τρίτο της Κοινοβουλευτικής τους Ομάδα να απέχει και να επιτρέπει τέτοιες συμπεριφορές που οδηγούν τον κόσμο στην αυτοκτονία».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται ποτέ να απολογηθεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αντιθέτως να σας θυμίσω ότι ο προκάτοχός μου, ο τέως πρόεδρος (σ.σ. Αλέξης Τσίπρας), ήταν αυτός που το καλοκαίρι του 2022 είχε υπογράψει πρώτος πρώτος την πρόταση νόμου για τον γάμο. Δεν πρόκειται να απολογηθώ ποτέ για τη στάση μας στα ανθρώπινα δικαιώματα».
Ο Στέφανος Κασσελάκης σε άλλο σημείο τόνισε ότι «το μισό ΠΑΣΟΚ είναι κεντροδεξιά, δεν είναι κεντροαριστερά. Το είδατε και στο νομοσχέδιο με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια», ενώ χαρακτήρισε ομοφοβικό κόμμα το ΚΚΕ. «Ντροπή τους για αυτό που ψήφισαν» σημείωσε.

Παράλληλα σχολίασε νέα ομοφοβική δήλωση του Κυριάκου Βελόπουλου, λέγοντας: «Του λέω να ασχοληθεί με τις κεραλοιφές που πουλάει και την φαλάκρα του. Εγώ χτες κουρεύτηκα, δεν έχω να κρύψω κάτι. Τέτοια εμμονή, κάτι έχει να κρύψει».

Αναφορικά με τη φραστική επίθεση που δέχθηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη και το κάψιμο ομοιώματός του στη Κέρκυρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι σε προσωπικό επίπεδο αυτές οι επιθέσεις τον αφήνουν αδιάφορο. «Είναι θετικό ότι τουλάχιστον με αφορμή εμένα βγαίνει η μισαλλοδοξία της κοινωνίας, έτσι ώστε να την αντιμετωπίσουμε», τόνισε.

Σχετικά με τις σχέσεις κράτους – εκκλησίας αλλά και τον «ιερό πόλεμο» μερίδας ιεραρχών κατά της ισότητας στον γάμο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είπε: «Είμαι θρησκευόμενος και πιστεύω στον Θεό, στον Χριστό, είναι χριστιανός ορθόδοξος, συγχρόνως δεν θεωρώ ότι χρειάζομαι την άδεια οποιαδήποτε ιερά για να μπω στην εκκλησία. Ο πρώτος άνθρωπος που το απέδειξε είναι οι Οικουμενικός Πατριάρχης.

Έχω σκοπό να κάνω Πάσχα στην Κέρκυρα όπου ο μητροπολίτης εκεί πέρα προσπαθεί να αφήσει έξω βουλευτές που ψήφισαν την ισότητα στον γάμο. Θα μπω στην εκκλησία και θα με βγάλει εκείνος έξω».

«Χρειάζεται μία ρύθμιση. Η εκκλησία πρέπει να υπηρετεί τον κοινωνικό της σκοπό στα όριά της και να επιτρέψει σε όλους τους Έλληνες να αισθάνονται σύγχρονοι Ευρωπαίοι πολίτες».

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και την ευθύνη που όπως είπε έχει στα προκριματικά. «Δεν φοβόμαστε να κάνουμε άλλη μία τομή στην κοινωνία. Θα δώσουμε δύναμη σε όποιον πρεσβεύει τις αξίες μας, χωρίς κονέ, να κατέβει, να πάρει ψήφους και να πάρει θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Η δικιά μου ευθύνη στους ανθρώπους που ξεκινούν από ένα πιο δύσκολο σημείο εκκίνησης λόγω αναπηρίας, λόγω καταγωγής και προκαταλήψεων της κοινωνίας, να τους δώσω εγώ την πλατφόρμα να έχουν μία ισότιμη ευκαιρία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έκλεισε την παρέμβασή του λέγοντας: «Κάθε Ελληνίδα, ο κάθε Έλληνας να αισθανθεί υπερήφανος και υπερήφανη για τη χώρα του. Μπορούμε να είμαι μία καλύτερη κοινωνία, μία πιο δίκαια οικονομία. Υπάρχει μία εναλλακτική λύση».

Φωτογραφία: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/156288/Stefanos-Kasselakhs:-Eimaste-h-monadikh-proodeytikh-dhmokratikh-parataksh-sth-chwra-%E2%80%93-Den-tha-parekklinoyme-pote.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων