Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Στέφανος Κασσελάκης: Θέλω να δημιουργήσω ένα ισχυρό μονοπάτι για τους ανθρώπους της χώρας μας, ώστε να ευημερούν στον τόπο τους

Ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην εκδήλωση του London School of Economics «Η σύγχρονη Αριστερά για μια προοδευτική διακυβέρνηση»

19/2/2024

Σημεία από την συζήτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τον καθηγητή Kevin Featherstone στο LSE

Θέλω να δημιουργήσω ένα μονοπάτι για το ελληνικό όνειρο.

Ένα ισχυρό μονοπάτι για τους ανθρώπους της χώρας μας, ώστε να ευημερούν στον τόπο τους, χωρίς να χρειάζεται να μεταναστεύσουν, είτε εκτός είτε εντός της χώρας τους για να επιβιώσουν.

Χωρίς να χρειάζεται να επιλέξουν δρόμους που τους κάνουν να αισθάνονται ανήθικοι. Χωρίς να χρειάζεται να έχουν έναν γνωστό για να βρουν δουλειά.

Αριστερά σημαίνει αλληλεγγύη, πάλη για κοινωνική δικαιοσύνη, κατάργηση κοινωνικών ανισοτήτων. Αριστερά σημαίνει να βοηθάς τους ανθρώπους χωρίς φωνή. Δεν είναι απλώς ένα βιβλίο, είναι τρόπος ζωής.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, που το 1/3 της κοινοβουλευτικής του ομάδας απείχε ή καταψήφισε την ισότητα στον γάμο για όλους, το απέδειξε.
Στα ανθρώπινα δικαιώματα δε χωρούν αστερίσκοι και εκπτώσεις.

Σε τέσσερις πυλώνες θα δουλέψουμε για να πετύχουμε το ελληνικό όνειρο:
– Με μια ισχυρή εξωτερική πολιτική και Εθνική Άμυνα.
– Δημιουργώντας μια σύγχρονη κοινωνία. Με ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα. Με συμπερίληψη και ισότιμη ένταξη στην κοινωνία όλων των ανθρώπων, χωρίς αποκλεισμούς. Η σύγχρονη κοινωνία, είναι θέμα νοοτροπίας, είναι θέμα παιδείας και πολιτισμού.
– Με μια οικονομία που θα φέρει ανάπτυξη και κοινωνική κινητικότητα για τους ανθρώπους. Με κεφαλαιαγορές που θα λειτουργούν σωστά. Με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα και απολαβές που επιτρέπουν την αποταμίευση. Με ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας.
– Με ένα νέο πρότυπο διακυβέρνησης του κράτους, με αρωγό την τεχνολογία, και όχι τεχνοφοβικό. Που δε θα συναλλάσσεται ο υπουργός κάτω από το τραπέζι και δε θα επεμβαίνει στη λειτουργία του κράτους. Με διαφανή διακυβέρνηση.

Οφείλουμε να δημιουργήσουμε μια εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών με επαρκές ανθρώπινο δυναμικό που δε θα εξαρτάται από τη συνδρομή των ανθρωπίνων πόρων των ενόπλων δυνάμεων. Και ασφαλώς οφείλουμε να προφυλάξουμε και να στηρίξουμε τις δομές του κράτους Δικαίου στην Ελλάδα.

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/155319/St.-Kasselakhs:-Thelw-na-dhmioyrghsw-ena-ischyro-monopati-gia-toys-anthrwpoys-ths-chwras-mas-wste-na-eyhmeroyn-ston-topo-toys-.html

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων