Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Στέφανος Κασσελάκης: Ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσω στις δομικές αλλαγές που έχει ανάγκη το κόμμα

Συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά

26/2/2024

Σημεία συνέντευξης:

Τα μέλη μίλησαν. «Εμπιστευτείτε τον Πρόεδρό μας. Αλλάξτε το κόμμα, να γίνετε ένα κυβερνητικό κόμμα, χωρίς μηχανισμούς, φράξιες και τάσεις.» Αυτό έγινε στο συνέδριο.

Χθες στην ομιλία μου είπα ότι η καρδιά μου ήταν ραγισμένη. Έβλεπα όλες τις ημέρες τους συνέδρους που με ανιδιοτέλεια είναι όλη την ημέρα στους δρόμους, παίρνουν τηλέφωνα για να βοηθήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, να μου λένε ότι: «βλέπουμε καταστάσεις που μας πληγώνουν. Έχουμε πιστέψει και δώσε μας ελπίδα να πιστέψουμε πάλι. Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε στην προοδευτική αντεπίθεση». Γι’ αυτούς τους ανθρώπους πήρα αυτήν την απόφαση. Αυτούς άκουσα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ενωμένος θα είναι. Πρέπει όμως, να είναι και διευρυμένος. Ένα κόμμα του 17% δεν κυβερνά την χώρα. Πρέπει λοιπόν, να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ πάλι κυβερνητικό κόμμα. Με ένα νέο, σύγχρονο μοντέλο κόμματος, με ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Είμαστε η παράταξη που θα ενώσει όλο τον κόσμο της κεντροαριστεράς, με την πολιτική πρόταση της «Σύγχρονης Αριστεράς».

Υπάρχει ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσω στις δομικές αλλαγές που έχει ανάγκη το κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μετασχηματιστεί, να ολοκληρώσει το μετασχηματισμό που είχε ξεκινήσει ο Αλέξης Τσίπρας και να γίνει η μία μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία που θα ενώσει όλο τον κόσμο της κεντροαριστεράς και θα κερδίσει τη δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ενωμένοι πάμε μπροστά.

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/155565/St.-Kasselakhs:-KSekatharh-entolh-na-prochwrhsw-stis-domikes-allages-poy-echei-anagkh-to-komma.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων