Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Στέφανος Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκεί που είναι ο Αλέξης Τσίπρας και πρέπει να παραμείνει βαθιά κοινωνικός και ανεξάρτητος

Συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον τηλεοπτικό σταθμό ERTnews στην εκπομπή «Στο Κέντρο» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά

12/12/2023

Σημεία συνέντευξης:

Για τη βία στα γήπεδα

Δεν έχουμε προτείνει μέτρα που συμπίπτουν με της Κυβέρνησης. Η Κυβέρνηση υιοθέτησε τα δικά μας μέτρα, τα οποία ανακοίνωσα το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή και τα οποία παρουσίασα και χτες το πρωί με video.
Η Κυβέρνηση είχε την «έμπνευση» να προσθέσει σε αυτά το οριζόντιο μέτρο να αποκλείσει όλους τους φιλάθλους απ` όλους τους αγώνες για δυο μήνες. Είναι η κλασική προσέγγιση της Κυβέρνησης: Όταν δεν μπορεί να λύσει ένα θέμα, οριζόντιο μέτρο παντού.

Ποιο οικονομικό μέτρο θα έκανε τη διαφορά στην ελληνική οικονομία

Η κατάργηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος στις επιχειρήσεις. Θα προκαλέσει ένεση ρευστότητας στην οικονομία, και επίσης μπορεί να λύσει κι ένα μεγάλο κομμάτι της φοροδιαφυγής.
Θα μπορέσει επιτέλους κάποιος να πληρώνει βάσει των αποτελεσμάτων του και όχι βάσει ενός θεωρητικού κέρδους.
Η Κυβέρνηση μπερδεύει το επιχειρείν, με το επιτυχείν.
Δεν έχει δημοσιονομικό κόστος το μέτρο, γιατί είναι θέμα cash flow. Δεν είναι παροχή. Στην ουσία λες σε μια επιχείρηση, αντί να έχεις προκαταβολή του φόρου, τον πληρώνεις μερικούς μήνες αργότερα. Και ξέρετε τι γίνεται στη διαδικασία αυτή; Αυτή η ρευστότητα επανεπενδύεται στην οικονομία.

Για τις υποκλοπές

Η έρευνα για ΕΥΠ και Predator ίσως να καταλήξει κάπου, ίσως να μην καταλήξει κάπου στο κράτος το οποίο ζούμε.
Έχω πει και στον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη ότι έχει δικαίωμα από το νόμο να προβεί σε άρση του απορρήτου των στελεχών της ΕΥΠ που ήταν υπό τη δική του εποπτεία. Ήταν ο πολιτικός Προϊστάμενός τους. Να το κάνει.
Μου είπε ότι δε θέλει να εμπλακεί στη Δικαιοσύνη. Του λέω «δεν πρόκειται για εμπλοκή, πρόκειται για απεμπλοκή, λες προχώρα Δικαιοσύνη στο έργο σου».

Για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη

-Καλό θα ήταν ο κ. Ανδρουλάκης να έκανε μήνυση εναντίον του κ. Μητσοτάκη και των Διοικητών της ΕΥΠ, από τη στιγμή που ξέρει ότι τον παρακολουθούσαν. Να μάθουμε τι γίνεται.
-Του το έχετε πει αυτό του κ. Ανδρουλάκη;
-Ναι, του το έχω πει.
-Και τι σας έχει απαντήσει;
-Ρωτήστε τον ίδιο.

Για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Η άποψή μου είναι ότι εξωτερική πολιτική δεν κάνεις με λιχουδιές στον Πίνατ και με υποκλίσεις στον Ερντογάν.

Για τη σχέση μου με τον Αλέξη Τσίπρα

Η βάση του Κόμματος τον αγαπάει πολύ βαθιά, είναι μεγάλη μου τιμή που τον έχω διαδεχτεί, είναι μεγάλη μου τιμή που έτρεξα δίπλα του στο ενδιάμεσο των δύο εκλογών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκεί που είναι ο Αλέξης Τσίπρας και πρέπει να παραμείνει βαθιά κοινωνικός και ανεξάρτητος και να μπορέσει να αγκαλιάσει τον κόσμο.

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων