Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Στέφανος Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ξανακυβερνήσει – Να διαμορφώσουμε μαζί ένα νέο κυβερνητικό πρόγραμμα

Ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, στο Περιφερειακό Συνέδριο Θεσσαλίας του κόμματος, στη Λάρισα

10/2/2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει και μπορεί να ξανακυβερνήσει την πατρίδα μας και γι’ αυτό θέλουμε να δημιουργήσουμε μαζί σας ένα νέο κυβερνητικό πρόγραμμα.
Σήμερα πήγα στο σημείο του εγκλήματος των Τεμπών. Εκεί, που συνομήλικοί μου, συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.
Θα τιμωρηθεί κανείς; Πώς τιμωρήθηκε η Νέα Δημοκρατία, όταν το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να προστατεύσει το άλλο τζάκι της;
Είμαστε η χώρα της ατιμωρισίας. Και η Ευρώπη το ξέρει και το αποδεικνύει στα ψηφίσματά της.
Οφείλουμε να προχωρήσουμε σε δύο τομές για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας.
Προτείνουμε:
Τη δημιουργία ενός εθνικού προγράμματος αναδιανομής γης με την αξιοποίηση αναξιοποίητων εκτάσεων είτε κρατικών είτε εγκαταλελειμμένων όπως προβλέπεται από το άρθρο 18 παρ 4 του Συντάγματος.
Δημιουργία νέων σύγχρονων παραγωγικών μονάδων στον πρωτογενή τομέα.
Χρηματοδοτική στήριξη του προγράμματος με συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης, της Αναπτυξιακής Τράπεζας και τους πόρους ενός διευρυμένου πλαισίου χρηματοδοτικής ευελιξίας.
Προτείνουμε:
Την ίδρυση μιας ελληνικής τράπεζας Αγροτικών Πιστώσεων. Οφείλουμε να χρηματοδοτήσουμε την ελληνική οικονομία. Με ένα δημόσιο πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα και την τράπεζα αγροτικών πιστώσεων θα μπορέσουμε να επανεκκινήσουμε την ελληνική οικονομία.
Λύσεις και προτάσεις υπάρχουν. Μέσα από τη διάδραση με την κοινωνία και τον διάλογο θα τις βελτιώνουμε και θα τις επικαιροποιούμε.
Γιατί ανοίγουμε τον δρόμο για μια προοδευτική και δημοκρατική κυβέρνηση, που θα ακούει την κοινωνία και θα εργάζεται γι’ αυτή και θα δίνει στην κάθε Ελληνίδα και στον κάθε Έλληνα το δικαίωμα στο ελληνικό όνειρο.

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/154944/St.-Kasselakhs:-O-SYRIZA-mporei-na-ksanakybernhsei-%E2%80%93-Na-diamorfwsoyme-mazi-ena-neo-kybernhtiko-programma.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων