Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Στέφανος Κασσελάκης: Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια θα περάσει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ – Η αγάπη κάνει την οικογένεια

Συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της τηλεόρασης του Star και τη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα

11/1/2024

Σημεία συνέντευξης:

Για την ακρίβεια: Ο κ. Μητσοτάκης «μάλωσε» τον εαυτό του

Ο κ. Μητσοτάκης φάνηκε εκνευρισμένος με τον προκάτοχό του, του είπε «φτάνει πια, δεν είμαστε μπανανία». Μόνο που ο προκάτοχός του ήταν ο ίδιος. Επιτέλους παραδέχεται ότι η αισχροκέρδεια, η ακρίβεια είναι δική του επιλογή. Εμείς αναδείξαμε το ζήτημα του βρεφικού γάλακτος την περασμένη εβδομάδα, χαίρομαι που βάζει ένα πλαφόν στην κερδοφορία, εμείς θα θέλαμε πλαφόν και στην τιμή.

Στις απολύτως κοστολογημένες προτάσεις που θα ανακοινώσουμε τις προσεχείς μέρες προβλέπεται ότι τα προϊόντα πρώτης ανάγκης θα έχουν μηδενικό ΦΠΑ.

Για το τον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια: Ο κ. Μητσοτάκης στέλνει τους βουλευτές του στην αποχή, θα γίνει νόμος του Κράτους χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ.

-Το να ωθεί τους βουλευτές του στην αποχή και να το αποκαλεί αυτό αξιοπρεπή στάση είναι μία στάση πολιτικής δειλίας. Δηλαδή σε ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι δυνατόν να προσκαλείς τους βουλευτές σου να απόσχουν; Τι ηγετικότητα είναι αυτή; Τι πιστεύει ο ίδιος; Όντως πιστεύει ότι είναι σημαντικό για την κοινωνία; Εάν ναι, να επιβάλει κομματική πειθαρχία, όπως θα επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ.
-Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να σταθεί ποτέ απέναντι στην κοινωνική πρόοδο. Θέλω να ξέρουν όλοι ότι αυτό το νομοσχέδιο, όταν είναι να έρθει στη Βουλή, θα περάσει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ.
-Είδα χθες τον κ. Μητσοτάκη να εργαλειοποιεί το όνομά μου και να χρησιμοποιεί μία φρασεολογία για τις παρένθετες μητέρες, η οποία δεν τον τιμά. Εάν τον βοηθάει το να εργαλειοποιεί το όνομά μου για να προωθήσει το νομοσχέδιο στο ακροδεξιό του εσωκομματικό ακροατήριο, τότε με χαρά να με εργαλειοποιήσει όπως θέλει. Απλά δείχνει μια μικροπρέπεια.
-Ό,τι έχω πει στο ζήτημα αυτό δεν είναι εγωιστικό, είναι αλτρουιστικό. Θέλω οι συμπολίτες μου, οι χιλιάδες οικογένειες οι οποίες βασίζονται σε μία αλλαγή σε αυτό το δίκαιο, να μπορούν να είναι πιο ευτυχισμένοι, να είναι πιο χαρούμενοι στη χώρα τους.
-Εάν μία ταυτότητα λέει «όνομα πατέρα» και «όνομα πατέρα» ή λέει «γονέας 1» και «γονέας 2» είναι απλά ένα λεκτικό ζήτημα. Το θέμα είναι υπάρχει αγάπη στην οικογένεια.

Για το δάνειο μου προς τον ΣΥΡΙΖΑ: Ναι, υπήρχε και άλλη λύση, η εξάρτηση από επιχειρηματικά συμφέροντα.

Είναι μία κίνηση που συζητήθηκε πολύ. Αυτό που δε συζητήθηκε είναι πώς ένας πρόεδρος ενός κόμματος το οποίο χρωστάει μισό δισ. € κυβερνά τη χώρα και συγχρόνως ζητά και 9.000 € αποζημιώσεις για τις ελιές του. Αυτό δε συζητείται.
Η στάση μου είναι μια στάση αξιοπρεπής, ανιδιοτελής.
Υπήρχε άλλη λύση; Ναι. Η εξάρτηση από επιχειρηματικά συμφέροντα. Δεν πρόκειται να αφήσω τον ΣΥΡΙΖΑ να καταλήξει εκεί.

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων