Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Στέφανος Κασσελάκης: Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πετύχει – Πάμε στις ευρωεκλογές για την απόλυτη ανατροπή

Συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Alpha TV» και τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ

4/12/2023

Σημεία συνέντευξης:

Η συνέντευξη που έδωσα στον Αντώνη Σρόιτερ για το δελτίο ειδήσεων του ALPHA.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Περάσαμε μία διάσπαση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή τη στιγμή στο χαμηλότερο σημείο που έχει βρεθεί εδώ και πολύ καιρό.

Προφανώς οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν την εικόνα, αλλά κάθε μέρα που περνάει βελτιωνόμαστε, ανανεωνόμαστε.

θα υπάρξει ριζική ανασυγκρότηση.

Αξιοκρατικά, αυτό το κόμμα θα πάει μπροστά.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι εκεί που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δε χωράει αμφιβολία γι’ αυτό που σας λέω.

Ανατροπή στις Ευρωεκλογές με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος μας να είμαστε πρώτο κόμμα. Είναι εθνική ανάγκη.

Εύχομαι πραγματικά οι Έλληνες και Ελληνίδες να δώσουν την απάντηση που αρμόζει και αυτό το άλλοθι του «41%» να φύγει από πάνω μας. Δεν πάει άλλο αυτό το άλλοθι.
Αριστεία δεν είναι τα πτυχία. Αν ήταν τα πτυχία, ο κ. Μητσοτάκης θα ήταν άριστος.

Αριστος, είναι αυτός ο οποίος είναι καλός πολίτης και με αυταπάρνηση προσφέρει στον τόπο του.

Για μένα, οι άριστοι της κοινωνίας είναι οι νοσηλευτές, είναι οι πυροσβέστες, ειναι οι άνθρωποι στους οποίους η κοινωνία βασίζεται στις δύσκολες στιγμές. Και όχι μόνο δεν έχουν τις απολαβές που τους αρμόζουν, αλλά δεν ακούνε και ένα ευχαριστώ.

Ο πυρήνας πρέπει να είναι ένα απλό, ξεκάθαρο, σταθερό φορολογικό πλαίσιο. Που θα διαρκέσει μία δεκαετία και δε θα αλλάζει κάθε τρίμηνο όπως γίνεται τώρα.

Αρχίζουμε από τα νομικά πρόσωπα: Προοδευτικός συντελεστής στις επιχειρήσεις. Για κέρδος κάτω από τα 220.000 ευρώ θα έχουμε μείωση στο 17%. Για πάνω από 220.000 ευρώ, μικρή αύξηση στο 24%. Το 97% των επιχειρήσεων έχουν κέρδος κάτω από 220.000 ευρώ. Άρα πρόκειται για μία τομή για αυτές τις επιχειρήσεις, για να μπορούν να ανταγωνιστούν πιο αποτελεσματικά.

Φυσικά πρόσωπα: Μία κλίμακα για όλους, ώστε να ξέρεις τι ακριβώς πληρώνεις βάσει εκείνης. Τα μερίσματα πρέπει να είναι μέρος του εισοδήματος του φυσικού προσώπου, ανεξαρτήτως πηγής εισοδήματος.

Και, επιτέλους, να σταματήσει η προκαταβολή του φόρου εισοδήματος των επιχειρηματιών. Δεν είναι δεδομένη η επιτυχία την επόμενη χρονιά, αλλάζει το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/152576/St.-Kasselakhs:-To-schedio-toy-SYRIZA-PS-tha-petychei—Pame-stis-eyrwekloges-gia-thn-apolyth-anatroph.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων