Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση στη Βουλή αντιπροσωπείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με εκπροσώπους των Αυτοκινητιστών Ταξί και των Ξεναγών

Αντιπροσωπεία της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είχε την Πέμπτη 11 Ιουλίου συνάντηση στη Βουλή με πολυμελή αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) και του Σωματείου Οδηγών Ταξί Αττικής (ΣΟΤΑ).

11/7/2024

 

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση στη Βουλή αντιπροσωπείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με εκπροσώπους των Αυτοκινητιστών Ταξί και των Ξεναγών

 

Αντιπροσωπεία της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αποτελούμενη από τη Γραμματέα της Κ.Ο. Θεοδώρα Τζάκρη, την Αναπληρώτρια Συντονίστρια ΕΠΕΚΕ, Ραλλία Χρηστίδου, τον Διευθυντή της Κ.Ο. Θάνο Μωραΐτη και την Τομεάρχη Τουρισμού, Καλλιόπη Βέττα, είχε την Πέμπτη 11 Ιουλίου συνάντηση στη Βουλή με πολυμελή αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) και του Σωματείου Οδηγών Ταξί Αττικής (ΣΟΤΑ).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με φόντο την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των Ταξί της Αθήνας ενάντια στην απαράδεκτη κυβερνητική τροπολογία με την οποία θεσπίζεται η απαγόρευση δια νόμου του ελέγχου διασταύρωσης στοιχείων από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές των μεταφερόμενων επιβατών, πέρα από τα στοιχεία των οδηγών των οχημάτων.

Η τροπολογία, την οποία κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής η Αξιωματική Αντιπολίτευση, κατατέθηκε χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση με τους εκπροσώπους του κλάδου των αυτοκινητιστών και επί της ουσίας νομιμοποιεί την κλοπή μεταφορικού έργου προς όφελος των μεγάλων εταιρειών.

Η αντιπροσωπεία των Αυτοκινητιστών κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μέσω της τροπολογίας, συνεχίζει ακάθεκτη το έργο ισοπέδωσης ενός ολόκληρου κλάδου υπέρ των καρτέλ. Και επιχειρεί συνολικά να απαλλοτριώσει το επάγγελμά των οδηγών ταξί, στηρίζοντας με κάθε τρόπο τα ολιγοπώλια και τις πολυεθνικές εταιρείες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύτηκε ότι, πέρα από τη αντίθεση στην επίμαχη τροπολογία και στο σχέδιο νόμου που εξυπηρετεί αποκλειστικά τα μεγάλα συμφέροντα στον χώρο του τουρισμού, θα αναδείξει τα αιτήματα των αυτοκινητιστών. Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τους αρμόδιους Τομεάρχες της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Προηγήθηκε συνάντηση Αντιπροσωπείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τη συμμετοχή του Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Γαβρήλου και της Τομεάρχη Τουρισμού, Καλλιόπης Βέττα, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών, η οποία κατέθεσε Υπόμνημα στον Πρόεδρο της Βουλής με αφορμή τη διάταξη στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Τουρισμού, μέσω της οποίας η κυβέρνηση Μητσοτάκη απαξιώνει και υποβαθμίζει το επάγγελμα του Ξεναγού. Και μάλιστα εν μέσω τουριστικής περιόδου, προκαλώντας αναστάτωση σε έναν ολόκληρο κλάδο, ο οποίος προσφέρει πάρα πολλά στην προώθηση του τουριστικού και πολιτιστικού προϊόντος της χώρας μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δήλωσε ξεκάθαρα τη στήριξή του στην απεργία των ξεναγών και την κάθετη αντίθεσή του στην κυβερνητική μεθόδευση για τη εξαφάνιση του επαγγέλματός τους.

 

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό από τις δύο συναντήσεις

Ραλλία Χρηστίδου

Αναπληρώτρια Συντονίστρια ΕΠΕΚΕ

Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ

Αθήνα Β3 Νότιος Τομέας

r.christidou@parliament.gr

raliachristidou@gmail.com

Τηλ. 2103708478

 

Πρωτοσέλιδα

Νόμοι και Ψηφοφορίες

Ακολουθήστε μας

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Με το σύνθημα «Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός» έγινε δεκτός στο Βύρωνα ο Αλέξης Τσίπρας που συνομίλησε με επαγγελματίες και κατοίκους

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, στον Βύρωνα. (23.02.2022)