Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Συνέντευξη της Ραλλίας Χρηστίδου στην έντυπη έκδοση των Παραπολιτικών

Συνέντευξη της Ραλλίας Χρηστίδου, βουλεύτριας Β3 Νότιου Τομέα και τομεάρχη Εσωτερικών στον Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στην έντυπη έκδοση των Παραπολιτικών

11/12/2023

1. Θεωρείς ότι η αποχώρηση των 11 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει ζημιά στο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των ευρωεκλογών ;

Εκλέχθηκαν για να υπηρετήσουν τις προγραμματικές και καταστατικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που δεν έχουν αλλάξει. Δε νομίζω πως στο μέλλον οι ψηφοφόροι θα τους δικαιώσουν για αυτήν την επιλογή τους.

2. Πιστεύεις ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Η μαζική προσέλευση των μελών και το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών έδειξαν πως η κοινωνία έχει ανάγκη για κάτι νέο στην πολιτική ζωή. Έχει κουραστεί από τα τετριμμένα και από την ξύλινη γλώσσα ανθρώπων, που δεν έχουν δουλέψει ούτε μια ώρα στη ζωή τους και μοναδικός τους στόχος είναι να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

Η εμπλοκή του Στέφανου Κασσελάκη με την πολιτική εκκινεί από τη διάθεση της προσφοράς στη ζωή του τόπου. Απαλλαγμένος από τα ψεγάδια που θα τον έκαναν «μια από τα ίδια», έχει ως μοναδικό σκοπό να αλλάξει τα κακώς κείμενα και να δουλέψει σκληρά για ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Συνεπώς, υπάρχουν όλα τα στοιχεία για ν’ ανατραπούν οι πολιτικοί συσχετισμοί.

3 . Έχει κλείσει πιστεύεις ο ηγετικός κύκλος του Αλέξη Τσίπρα ή πιστεύεις ότι μπορεί να επανέλθει στο προσκήνιο με την δημιουργία νέου κόμματος η ξανά ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ;

Η κληρονομιά του Αλέξη Τσίπρα αποτελεί παρακαταθήκη για όλους εμάς που καλούμαστε να τη συνεχίσουμε. Μετά από 15 χρόνια στην ηγεσία του κόμματος έκρινε πως έκλεισε αυτός ο κύκλος. Μια απόφαση καθόλα σεβαστή που δεν εδράζεται σε κάποια προσωπική φιλοδοξία, αλλά στην προοπτική να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που θα ωφελήσουν τόσο το κόμμα όσο και τη χώρα, βάζοντας ως προτεραιότητα την «ανάγκη για βαθιά ανανέωση και την επανίδρυση του νέου ΣΥΡΙΖΑ». Σ’ αυτή την όμορφη θάλασσα, όπως είχε πει ο ίδιος, που ταξιδεύουμε τώρα με καπετάνιο τον Στέφανο Κασσελάκη, εκείνος παραμένει δίπλα μας, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας νικηφόρας πορείας.

4. Τελικά θα καταφέρουμε ως χώρα να επαναπατρίσουμε τα γλυπτά του Παρθενώνα ;

Αυτός είναι ο εθνικός στόχος, ο οποίος είναι πάνω από κόμματα και πρόσωπα και το απέδειξε ο Πρόεδρος τόσο με την κριτική που άσκησε στον Βρετανό Πρωθυπουργό όσο και με το κάλεσμα στους αρχηγούς των άλλων κομμάτων. Είναι σημαντικό να κατανοήσει η διεθνής κοινότητα ότι ζητούμε το αυτονόητο, δηλαδή να επιστρέψουν τα έργα της πολιτιστικής μας ιστορίας εκεί που πραγματικά ανήκουν. Ίσως η έκταση που πήρε το θέμα με την απαράδεκτη στάση του κ. Σούνακ να μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην εκπλήρωση του στόχου, όμως χρειάζεται πολύ δουλειά για να τα καταφέρουμε.

5. Δεν ξέρουμε τίποτα για την προσωπική σου ζωή; Δεν έχεις ή την κρύβεις καλά;

Δε νομίζω πως όσοι με τίμησαν με την ψήφο τους για να τους εκπροσωπώ στη Βουλή των Ελλήνων ενδιαφέρονται για την προσωπική μου ζωή. Αυτό που τους απασχολεί είναι να δικαιωθούν για την επιλογή τους και να εκπληρώσω τις προσδοκίες τους. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση εργάζομαι σκληρά για να σταθώ επάξια στο ρόλο που μου ανέθεσαν. Αυτό ίσως να περιορίζει τον χρόνο για προσωπική ζωή, όπως και οι αυξημένες απαιτήσεις που προκύπτουν αναλαμβάνοντας Αναπλ. Τομεάρχης Εσωτερικών-Ττομέα Διαφάνειας, αλλά είναι επιλογή μου.

6. Σου λείπει το τραγούδι ;

Κοντεύουν 5 χρόνια από τότε που εκλέχθηκα και ομολογώ πως όχι. Κατάφερα να ικανοποιήσω τη ματαιοδοξία μου από μικρή ηλικία, έχοντας κοινωνική ταυτότητα πριν εμπλακώ ενεργά με την πολιτική. Κάτι που ενδεχομένως να ενόχλησε και ίσως να ενοχλεί. Αλλά δεν με απασχολεί.

7. Όταν μπήκες στην πολιτική σου έκαναν bullying επειδή ήσουν τραγουδίστρια ; Συνεχίζεται ακόμα ;

Η επανεκλογή μου θεωρώ πως έβαλε τέλος σ’ αυτή τη συζήτηση. Τώρα, κακεντρεχείς και κακοπροαίρετοι θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Η κριτική τους όμως στερείται ουσιαστικών επιχειρημάτων.

8. Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής σου ;
Δεν ξεχωρίζω πιο δύσκολη στιγμή. Για να ακριβολογούμε τίποτα στη ζωή μου δεν ήταν εύκολο και δε μου δόθηκε απλόχερα. Όλα ήτα δύσκολα όταν τα ζούσα. Λέμε δόξα τω Θεώ και δώσε δύναμη να ξεπεράσω ακόμα μια δυσκολία. Για όλους μας θεωρώ πως η πορεία της ζωής είναι μια δύσκολη ανηφόρα, περιλαμβάνοντας τα πάντα από την καθημερινή επιβίωση μέχρι και την εκπλήρωση σημαντικών στόχων.

9. Θα επέστρεφες ξανά στο τραγούδι ;

Η μουσική αποτέλεσε ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου και είμαι υπερήφανη για τα όσα πέτυχα σ’ έναν χώρο που τον τίμησα και με τίμησε, προσπαθώντας να βοηθήσω τον κόσμο να ξεφύγει λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Τώρα προσπαθώ να εισφέρω στην επίλυση αυτών των προβλημάτων. Μια διαδικασία απαιτητική και σύνθετη για την οποία δημιουργώ τις προϋποθέσεις, ως αριστούχος απόφοιτος της σχολής Κοινωνικών Επιστημών του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του ΕΑΠ και συνεχίζοντας με το μεταπτυχιακό μου στη Δημόσια Οικονομική και Πολιτική στο ΠΑΔΑ ,να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις, θεωρώντας το τραγούδι ως έναν κύκλο που έκλεισε.

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/152801/Synenteyksh-ths-Rallias-CHrhstidoy-sthn-entyph-ekdosh-twn-Parapolitikwn.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων