Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Τίμησαν Νικηφορίδη– Είπαν ΟΧΙ στον πόλεμο της Ουκρανίας

Εβδομήντα ένα χρόνια από την δολοφονία του Νίκου Νικηφορίδη, πολλοί ακτιβιστές της ειρήνης προσήλθαν σε εκδήλωση τιμής και μνήμης στον μάρτυρα της ειρήνης, το Σάββατο 5 Μαρτίου 2022 στον Βύρωνα, όπου και το λιτό μνημείο του.

 ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑ.Δ.Ο.Π.)

OBSERVATORY OF INTERNATIONAL RELATIONS AND GLOBALISATION (PADOP)

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΤΙΜΗΣΑΝ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ – ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

  

Εβδομήντα ένα χρόνια από την δολοφονία του Νίκου Νικηφορίδη, πολλοί ακτιβιστές της ειρήνης προσήλθαν σε εκδήλωση τιμής και μνήμης στον μάρτυρα της ειρήνης, το Σάββατο 5 Μαρτίου 2022 στον Βύρωνα, όπου και το λιτό μνημείο του.

 

Ο 22χρονος, το 1951, ηγέτης του Φιλειρηνικού Μετώπου Νέων, γραμματέας της ΕΠΟΝ Παγκρατίου, πρώην εξόριστος της Μακρονήσου καταδικάστηκε σε θάνατο από έκτακτο στρατοδικείο και εκτελέστηκε στην Θεσσαλονίκη, με την  κατηγορία  (!)  ότι διακινούσε την Έκκληση της Στοκχόλμης  για την κατάργηση όλων των πυρηνικών όπλων.

Στην εκδήλωση που οργάνωσε το Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης –ΠΑΔΟΠ, παρέστησαν ο πρόεδρος της κίνησης Φίλοι της Φύσης Κώστας Φωτεινάκης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βύρωνα Γιώργος Πλακίδας, η αντιδήμαρχος Βύρωνα Λεμονιά Κλωνάρη, η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ελένη Βασιλοπούλου,  ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Γιώργος Κοντόσταυλος, ο πρέσβης επί τιμή Νίκος Λιούσης, οι βετεράνοι συνδικαλιστές Χρίστος Σαββάκης και Ζαχαρίας Τριγάζης, η πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Βύρωνα Μαρία Λούκα και ο ειδικός γραμματέας του ΠΑΔΟΠ Νίκος Βλαχάκης.  Θερμό μήνυμα και ευχαριστίες για την εκδήλωση, απέστειλε η Ολυμπία Νικηφορίδη- Βαζαίου, αδελφή του μάρτυρα της ειρήνης.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του ΠΑΔΟΠ Πάνος Τριγάζης τόνισε ότι «τούτες τις μέρες, ο Νίκος Νικηφορίδης δολοφονείται στη Μαριούπολη, το Κίεβο και γενικότερα στην Ουκρανία. Αν ζούσε, θα απαιτούσε τον τερματισμό του πολέμου και καμιά εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν, γενναία ανθρωπιστική βοήθεια για τον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό  της Ουκρανίας και όχι νέα διαίρεση της Ευρώπης και του κόσμου  σε Ανατολή και Δύση».

 

Αθήνα 5 Μαρτίου 2022

 

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Άλκης Φαρμάκης

τηλ: 6974-339.379  e-mail: alkis_2481@hotmail.com

 

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων